Teknisk søkemotor-optimalisering

Det er blitt en egen vekstnæring nå som alle bedrifter ønsker å markedsføre seg og tjene penger online; proffe SEO-konsulenter som tar seg betalt for å hjelpe nettsiden din til å bli mer synlig og havne høyere opp på resultatlistene hos søkemotorene. Men mange av knepene de benytter seg av, kan du like gjerne implementere i nettsiden din selv, helt gratis!

Poenget er å ta hensyn til hvilke søkekriterier de store bruker; Google, Bing og Yahoo, for å flytte nettopp DIN side høyere opp neste gang noen søker på ord og emner du omtaler på siden din.

Vær bevisst på fil- og mappe-navnene dine

En nettside, enten den lages for deg som privatperson eller for bedriften/ foreningen din, inneholder et visst antall filer. Disse organiseres i forskjellige mapper som er med og styrer hvordan sidene dine vises i en nettleser.
Søkemotorene lager en indeks av all relevant info på nettsidene dine. Dette inkluderer filnavnene du bruker på bilder og tekstsider. Samt hva du kaller mappene dine hvor alt dette lagres.
Hvis du ønsker å bygge opp en matblogg og få mange klikk-treff når du legger ut oppskrifter på ulike middager, så kan du f.eks gi alle tekstsidene dine relevante filnavn basert på hva slags rett du skriver om her. Samle dem i en mappe som også gir høy relevans, så får du URL’er som dette:
www.godmat.no/middag/stekt-fisk.htm
www.godmat.no/middag/spagetti-med-laks.htm
www.godmat.no/middag/restemat.htm

På denne måten vil akkurat DIN matblogg havne langt høyere opp i et søkeresultat, enn sidene til andre bloggere som kun nevner «spagetti» i selve teksten sin. Inkluder derfor alltid de viktigste søkeordene dine i selve mappe- og filnavnene til siden din!

Tilpass nettsiden din til søkemotorene automatisk i WordPress

Vi anbefaler gjerne at man bruker WordPress til å sette opp en nettside og få lagt den ut på internett. Med titusenvis av smarte, innebygde løsninger, er det ikke måte på hvilke automatiske fordeler du kan bygge inn i nettsiden din med WordPress. Også med tanke på å være langt fremme og høyt oppe når det søkes om ting DU har på DIN side!

Bruker du tillegget Ultimate Nofollow i din WordPress-versjon, får du et hendig verktøy som automatisk «huker av» alle linkene du poster på nettsiden din som ikke-utgående-linker. Dermed er du trygg for å bli straffet og nedprioritert av Googles søkemotor-algorytmer.
For at Ultimate Nofollow skal virke, må du først installere WordPressTiny MCE eller om du går inn for en grundig selvredigeringsmulighet; Tiny MCE Advanced. Dette tillegget åpner for at du som opphavsmann til din egen nettside, kan definere og redigere hva slags innhold som skal vektlegges mest når søkemotorene indekserer siden din i rankingen sin.

Det kanskje viktigste WordPress-tillegget : All in One SEO Pack

Et av de mest populære tilleggene til WordPress, er All in One SEO Pack. Denne godbiten er allerede nedlastet 20 millioner ganger av andre nettside-eiere, og med god grunn! All in One SEO Pack lar deg konkrollere selv en hel rekke funksjoner for hvordan nettsiden din blir gjenkjent og indeksert av søkemotorer som Google, Bing og Yahoo.
Når du går inn i editor-menyen etter du har installert SEO Pack i din WordPress, kan du med funksjonen Social Metabl.a automatisk linke innhold fra nettsiden din som poster på sosiale media (twitter, SnapChat, Facebook mm).
Du kan også lage din egen robots.txt fil da, som forteller de ulike søkemotorenes roboter hva de skal vektlegge når de indekserer innholdet på nettsiden din.
For å være helt sikker på at du har gjort tingene dine riktig; aktiver gjerne også funksjonstillegget Performance. Dette sjekker rett og slett alt oppsettet du har valgt for nettsiden din og påser at det er både optimalt og velfungerende.