Slik registrerer du siden din hos Bing, Yahoo og Google

I teorien skal de store søkemotorene klare å finne nettsidene dine på egenhånd. I praksis trenger de hjelp. Du bør selv sørge for at nettstedet ditt er skikkelig indeksert hos Google, Bing, Yahoo og de andre søkemotorene. Ellers risikerer du å ikke havne på søkeresultatene i det hele tatt.

Det er i utgangspunktet helt gratis å være registrert hos søkemotorene. Men om du er utålmodig og vil havne enda raskere på toppen når noen søker etter ting du skriver om, så kan du også betale for å bli lagt først på resultatlistene.

Gratis – eller mot betaling

«Det beste i livet er gratis» heter det så fint. Dette er sant hva angår søkeresultater også. Når vi surfer på nettet og søker etter mer info om et ord, navn eller tema, så stoler vi mest på de organiske resultatene av søket vårt. Dvs de resultatene som kommer på toppen av søkelisten helt gratis, uten at nettsidene har sponset eller betalt søkemotoren for å bli fremhevet.
På resten av nettsidene våre kan du lese mer om hvordan du optimaliserer nettsiden din og gjør den mest mulig attraktiv for å bli betraktet som den aller mest relevante når noen søker om ett eller annet du har skrevet om.
I tillegg til å komme med i gratissøk, kan du også vurdere å havne synlig midt i fleisen på nettsurfere som vil ha tak i noe du selger eller informerer om på nettsiden din. Da kan du kontakte f.eks Google om dette og få et reklamebanner som kommer aller først i oversikten når noen søker innenfor ditt område.
Dette kan koste alt fra mindre enn èn krone per gang annonsen din vises og klikkes på, til over 500 kroner per gang. Dèt blir det fort penger av! Da kan du begynne å regne på hvor mye du sparer på å heller jobbe seriøst med innholdet i siden din, slik at den oppfattes som superaktuell i alle gratissøkene.

Slik gjør du for å registrere deg

For å være sikker på å komme med i verdens desidert største, mest omfattende og populære søkemotor; Google, så bruker du DENNE linken og legger der inn din egen nettsides URL :
http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
Hos konkurrenten Yahoo registrerer du nettsiden din via linken
http://search.yahoo.com/info/submit.html
Mens hos Bing fra Microsoft går du til
http://www.bing.com/toolbox/submit-site-url
og følger instruksene derfra

Kjapp registrering hos ytterligere 20 søkemotorer

Skulle du ønske å helgardere deg og forsikre deg om at de kjenner til nettsiden din og innholdet ditt der i ytterligere 20 stk søkemotorer, så kan du legge inn en samlet registrering på èn og samme plass ved å gå til  http://www.addme.com/submission/free-submission-start.php

Addme.com tar imot alle dine kontaktdata etc og besørger videreforsendelse av disse til ulike nettregistre og søkemotorer, som Google, Scrubthe Web, Bigfinder, FyberSearch, ExactSeek, InfoTiger, FocusLook, WalHello, Jayde, EntireWeb, Mixcat, SearchSight, WhatuSeek, e-SiteSecrets, Tower Search, Burf, Feedplex, Active SearchResults, Anoox, GhetoSearch 

Jada, Addme.com prøver samtidig å prakke på deg diverse reklame og fremtidige nyhetsbrev (med mer reklame), men disse tilbudene kan du fin-fint avslå før du sender inn registreringsskjemaet for nettsiden din.
Det kan gå fra et par dager til flere uker før nettsiden din er registrert hos alle disse 20. Du kan forvente at en eller flere av dem kontakter deg i denne fasen og ber deg re-bekrefte opplysningene de har mottatt fra Addme.com.
Men tilslutt sitter du der. Godt registrert over hele, halve webben der ute! Da er det bare èn ting som gjenstår: fortsette å oppdatere nettsiden din med relevante tekster og bra stoff som folk vil være interesserte i å lese om i lang tid fremover.
Lykke til!