Markedsføring på sosiale medier for alle

Over 3 millioner nordmenn sier de er inne på Facebook jevnlig. FB, Insta, SnapChat og andre sosiale medier overtar i stadig større grad for aviser og andre, tradisjonelle medier. Du må sørge for å synes for ikke å bli glemt og neglisjert. Men hva skal til for å skille deg ut med din side i vrimmelen og støyen der ute på nettet?

Du kan alltids betale for å ha reklamesnutter som målrettet vises for internettbrukere i den-og-den aldersgruppen og bor der du ønsker å treffe nye lesere og kunder. Eller du kan selv finne hvor disse befinner seg online. Så lager du heller gratis eller rimelige fremstøt mot målgruppene dine på egenhånd. Disse oppleves som mer ektefølte og gir dessuten mye større respons.

Lag deg en plan

Det aller viktigste du kan gjøre før du begynner å markedsføre deg og nettsiden din på diverse, sosiale medier, er å ha en PLAN!
Hvor mye tid, krefter og ressurser ønsker du å legge ned i dette arbeidet? Vil du gjøre det selv? Delegere det til noen andre rundt deg med bedre tid, nettforståelse og forutsetninger for å gjøre denne jobben på en god og resultatrik måte?
Hvor ofte bør du legge ut oppdateringer på f.eksFacebook og Instagram? Ukentlig? Daglig? Når på døgnet da, i så fall, slik at du treffer nettopp DIN målgruppe..?
Pass på å ha noe relevant og interessant å komme med, ellers opplever du snart at folk slutter å følge deg. Det er ENORME mengder info vi bombarderes med til daglig fra alle kanter, og folk orker ikke lengre konsentrere seg i mer enn noen sekunder, maks få minutter om gangen.
Når de først hviler øynene sine på DITT budskap, så teller hvert dyrebart sekund du har folks oppmerksomhet!

Selv gratis koster penger

De best likte og mest leste oppslagene på internett er gjerne organiske; små kronikker som oppleves som ærlige og godt sagt/ skrevet, bilder og videosnutter som er naturlig morsomme og åpenbart ikke planlagt på forhånd.
De beste historiene går viralt. Da får de et liv på egenhånd uten lengre noen styring og innflytelse fra opphavspersonen. Videoer blir delt og delt om og om igjen. Før du vet ord av det ringer reportere fra TV-stasjoner i Kina og på New Zealand og vil intervjue deg om den hysterisk morsomme katte-videoen du filmet hjemme og la ut på din egen FB-side.
Kanskje du skal budsjettere med i hvert fall noen kroner i utlegg? Ikke nødvendigvis til kjøp av reklame. Det kan være vel anvendte kroner å gi vekk premier gratis; oppfordre folk til å dele bilder av bedriften din, trykker «like» på linken til hjemmesiden din osv, og så trekker du ut en eller flere lesere som får gratis premie av deg etter at delings-perioden er over. Selv de som ikke aktivt er med og deltar i en slik uhøytidelig konkurranse får med seg hvilke av vennene sine som er med. Da slumper de samtidig til å lese budskapet ditt de også, før de blar seg videre.
Du kan ikke forvente at du gjentatte ganger, uke etter uke, skal komme opp med naturlige tekst-gullkorn, situasjonsbilder og -videoer som skiller seg kraftig ut fra alle andre på nettet den dagen. Kanskje heller leie inn en skikkelig fotograf til å hjelpe deg av og til? Få en proff tekstforfatter til å sette bedre ord på budskapet du ønsker å formidle?

Vær aktiv på andres nettsider

Forbausende få tenker over å inkludere en link til sin egen hjemmeside som signatur på alle utgående eposter, eller som signatur hver gang du skriver et innlegg/ kommentar på diskusjonsforum og i nettdebatter. Dem som begynner å markedsføre nettsiden sin passivt på denne måten, blir på samme måte fort forbauset over å se hvor stor ekstra-trafikk dette genererer!
Gjør deg selv derfor en STOR tjeneste; opprett en slik signatur-link først som sist! Du kan både linke til din generelle nettside, samt Facebook-/ Instagram-siden din eller for din bedrift.