Trenger du ekstra funksjoner? Mange gratis plugins til WordPress!

Hvis du velger å designe din egen hjemmeside ved hjelp av WordPress, så er det mildt sagt mange maler å velge mellom. Nesten 50 000 for å være eksakt!

Alle disse forskjellige plugins, eller «ekstra funksjoner» som det heter på godt norsk, er tilgjengelige fra hjemmesiden til WordPress. I tillegg har andre brukere og designere lastet opp sine egne WordPress-plugins på eksterne nettsider. Nedenfor her skal vi ta for oss noen av de vanligste og mest brukte.

 Jetpack

Jetpack er en populær plugin til WordPress, med over en million nedlastinger. Jetpack er enkelt å bruke, og det optimaliserer nettsiden din slik at den skal gå kjappest mulig. Samtidig beskytter den også hjemmesiden din mot hackerangrep og andre farer.
Jetpack viser deg hvor mange besøkende siden din har hver dag, og den gir deg verktøy som kan være med på å øke trafikken på nettsiden din. Den beskytter også som sagt mot farer, enten det er angrep som prøver å overbelaste nettsiden din, eller om det er uautoriserte innlogginger.
Denne plugin’en sørger også for å optimalisere hastigheten for hvordan bildene på nettsiden din vises, noe som gjør at de besøkende aldri må sitte å vente på at et bilde skal åpnes og vises. Ikke bare nok med det, denne funksjonen gjør også at belastningen på ditt eget nettverk blir mindre, slik at det å ha sin egen nettside skal bli lettere.
Jetpack har også en rekke med funksjoner som lar deg personalisere nettsiden din etter dine egne krav. Hvis dette ikke var nok, så kan vi jo ta med det faktum at WordPress har en hel stab med teknikere dedikerte til utvikling og forbedring av Jetpack. Disse hjelper gjerne til om noe skulle gå galt med hjemmesiden din!

BuddyPress

BuddyPress er den perfekte WordPress-plugin’en for deg som vil organisere nettsiden din som et sosialt nettverk.BuddyPress er også veldig populær, med over 200 tusen nedlastninger.
Denne plugin’en gir deg funksjoner som å la registrerte medlemmer på din hjemmeside muligheten til å opprette profiler, ha private samtaler, delta i grupper og mye, mye mer. BuddyPress er kanskje den enkleste plugin’en for deg å bruke, hvis det du er ute etter, er å skape et sosialt nettverk.
Nye funksjoner fortsetter stadig å bli lagt til BuddyPress, takket være ivrige tilhengere og frivillig arbeidende utviklere.

Aksimet

Aksimet er også en populær plugin til WordPress, med over èn million nedlastninger. Aksimet hjelper deg med å gå gjennom kommentarer på nettsiden din, og den filtrer ut det den tror er spam.
Pluginen sjekker alle kommentarene opp mot sin egen database, og fjerner på egenhånd de som ser mistenkelige ut. Du kan selv lett sjekke hvilke kommentarer Aksimet har filtrert vekk, og vurdere om du vil la dem forbli på siden, eller om det er like greit de ble fjernet. Aksimet viser deg også hvilke kommentarer som har blitt fjernet av moderatorer godkjent av deg.
Hvis en av kommentarene som Aksimet oppdager har en link, så vil denne bli sjekket, slik at den ikke fører til ett nettsted som er skadelig for brukerne dine. Moderatorer kan se hvor mange kommentarer som Aksimet har godkjent, og hvor mange den ikke har godkjent, hos hver bruker.
Den verste søppel-spammen blir rett og slett bare slettet, noe som vil spare deg diskplass, og gjøre nettsiden din kjappere.
Aksimet er gratis for alle med personlige nettsider(som f.eks en blogg), men du må betale hvis du har en kommersiell nettside, eller nettsiden er for en bedrift.

WooCommerce

WooCommerce er med sine over èn million nedlastninger en annen populær WordPress-plugin. WooCommerce er et perfekt hjelpemiddel for deg som vil gjøre nettsiden din om til en butikk. Den gir hjemmeside-eieren full kontroll, enten du er privatperson eller representerer en bedrift.

Var ingen av disse eksemplene akkurat hva du trengte, sier du?? Sjekk ut noen av de femtitusen andre plugins’ene der ute, så finner du nok en mal som passer perfekt!