Slik finner du gratis WordPress-themes

Hele greia med å lage din egen nettside ved hjelp av WordPress, er at du KUN trenger å tenke på HVA du skal fylle siden din med – ikke HVORDAN også du kan få et flott, strøkent og profesjonelt utseende på hjemmesiden!

For det ligger titusenvis av gratis tematiske maler – eller themes – tilgjengelig på nettet. Det er fritt frem for å bruke dem til å umiddelbart gi din egen nettside et flott, visuelt uttrykk. Her er noen tips om hvordan du finner dem…

Gå til kilden

Som vi forklarer mer detaljert på en annen side av dette nettstedet vårt, så er det to forskjellige måter å publisere hjemmesiden din på via WordPress – enten rett-på-nett via wordpress.com, eller ved å lage din egen domene-adresse og bale med web-hotell for siden din. Da er det wordpress.org du bruker.
Om du går for raskeste og enkleste løsningen med å legge siden din ut på wordpress.com, så har de i skrivende stund liggende 166 stk lekre themes der. Disse kan du fritt kan benytte gratis som grunnmal for din egen side. Du finner dem på web-adressen https://theme.wordpress.com/themes/sort/free/
Velger du å lage en mer avansert hjemmeside for deg selv, med muligheter for langt flere funksjoner, så har du også langt flere themes å velge mellom. De trenger ikke koste noe; du finner et utvalg gratis moduler på adressen https://wordpress.org/themes/

Stolte gratis-utviklere

Omkring i hele verden sitter det tusenvis av begavede mennesker og videreutvikler brukerfunksjonene og mulighetene vi alle har til enkelt å lage bedre hjemmesider  med WordPress.
Noen er ansatt for å gjøre dette som en ren jobb. Andre legger ut sine egenutviklede, gratis themes på nettsidene sine for å skaffe seg litt reklameinntekter mens du blar mellom de mange, lekre layoutene. De aller fleste themes er dog utviklet og lagt ut gratis til fritt bruk på nettet av entusiaster som elsker det de holder på med og er stolte av hva de selv har designet. De blir bare glade for at andre benytter seg av malene deres, så hvorfor ikke…??

Andre steder med gratis themes

Om du gjør et kjapt søk på «wordpressthemes» sammen med «free» eller «gratis» så får du opp uendelige nettsteder med en rekke kostnadsfrie maler du fritt kan bygge opp din egen nettside med.
Noen av dem er kun beregnet på å lage en blogg med. Andre har forskjellige funksjoner og særtrekk. Det er ikke vanskelig å finne hundrevis, ja, sikkert tusenvis av flotte themes til en side DU har lyst til å lage!
Problemet er dermed ikke å finne gratismateriale du kan bruke. Men snarere å klare å begrense deg. HVA er det helt spesifikk du ønsker å få ut av hjemmesiden din? Klarer du å definere målet ditt selv med nettsiden din?
Jo mer nøyaktig du klarer å definere behovet ditt, jo mer treffsikkert kan du finne gratismateriale å benytte deg av!

Vis din takknemlighet

Har du hatt gleden av å benytte gratis materiale til oppbyggingen av nettsiden din, er det vanlig folkeskikk å opplyse om hvor du har hentet tingene fra. Krediter opphavsmennene på hjemmesiden din.
De begavede designerne, fotografene og illustratørene som uselvisk legger ut skaperverkene sine til fri disposisjon av oss andre, fortjener honnør og en STOR TAKK for sine bidrag til å gjøre det lett og gratis for vanlige folk til å utfolde seg på internett!
Vi kan alle på en enkel måte være med og gjøre verden et bedre sted å leve i, ved å ta et lite steg om gangen i rett retning. Bare det å skryte over, anbefale og nevne andre folks gratisarbeider på din egen hjemmeside, i kommentarfeltene på andres blogger – eller hos opphavsmannen selv – er en flott måte vi alle kan vise vår takknemlighet og bidra til at millioner av mennesker fortsatt skal synes det er gøy å legge ut gratismateriale på nettet.