Hvordan lykkes som affiliate

Det var en tid hvor det bare var personer med lang utdannelse og enorme mengder kunnskap som mestret kunsten med å bygge nettsider. Prisen satte også en stopper for mange, og det er ikke mange år siden man måtte betale 50,000 kroner (og mer) selv for en helt enkel nettside. Takket være en enorm utvikling og tjenester som WordPress og Concrete5, kan hvem som helst i dag bygge sin egen nettside. Man trenger ikke mye kunnskap og kostnadene er alt annet enn avskrekkende.

I dag kan du sette opp en profesjonell nettside i løpet av noen timer, og det hele kan gjøres helt gratis. Mulighetene er mange og det er millioner av nettsider der ute i dag som er satt opp av helt vanlig folk uten noen som helst form for IT- eller webdesignutdannelse. Mange setter opp sin egen side eller blogg bare for å dele sine interesser eller for å ha det som en liten hobby, mens andre setter opp sider for å tjene penger som affiliate. Vi har allerede skrevet artikler om hvordan du selv kan bli affiliate, men nå tenkte vi at vi skulle gå litt mer i dybden og gi deg noen tips til hvordan du kan lykkes som affiliate.

Det er nemlig ikke slik at det bare holder å sette opp en nettside og så kommer besøkende løpende for å kjøpe produktene du markedsfører. Første regel er den samme for en affiliate som den er for enhver butikk. Du må selge et produkt folk ønsker å kjøpe. For å finne ut hvilket produkt du bør satse på må du gjøre grundig research og se hva andre gjør. Mange velger å satse på online casino og spill på nett da det er stor interesse for det i Norge og man kan tjene betydelige summer om man lykkes. Utfordringen er at det er mange tusen som allerede gjør nettopp dette. Dermed vil du ha stor konkurranse og du må virkelig jobbe hardt for å lykkes.

Start med å analyser hvor mange konkurrenter du har og hva de gjør for å komme på førstesiden hos Google og andre søkemotorer. Studer deres SEO-innsats og følg nøye med på hvordan de bruke sosiale medier. Etter at du har gjennomført dine undersøkelser må du bestemme deg for hva du kan gjøre for å skille deg ut i Googles øyne.

Ikke vær redd for å gå nye veier

Mange satser i dag tungt på spilleautomater på nett, da dette er den soleklare favoritten blant norske spillere. Det betyr igjen at konkurransen er ekstra stor på dette feltet og det vil ta lang tid før du vil overgå de mer etablerte på Google. I starten kan det derfor være lurt å satse på produkter med mindre konkurranse, som bingo, skrapelodd på nett og arkadespill. Dette er spill som tiltrekker mange spillere, men langt færre enn spilleautomater gjør. Dette vil selvsagt bety at du tjener mindre penger, men det gjør de aller fleste bedrifter i starten.

Hensikten er ikke å tjene store penger fra dag en, men heller å skaffe seg en viss inntekt og ikke minst erfaring. Selv om inntektene er små, vil de kunne dekke utgiftene dine og gi deg mulighet for å øke reklamebudsjettet ditt. Det er ekstremt få som lykkes som affiliate i dag uten å selv markedsføre seg på Google og i sosiale medier som Facebook og instagram.

Nettverksbygging!

I tillegg bør du legge en konkret og god plan for hvordan du skal bygge deg et sosialt nettverk. Dette er ofte krevende da mange sosial platformer ikke lar deg markedsføre spill og gambling direkte, men det finnes en rekke måter du kan komme rundt dette problemet. Glem heller ikke at følgere i sosiale medier koster deg ingenting annet enn tid, og den dagen du er klar med en ny nettside eller utvider repertoaret med spilleautomater, har du allerede en gruppe kunder du kan markedsføre dem direkte til.

Om du tror at det å bli affiliate er en rask måte å bli rik på, bør du tenke om igjen med en gang. Det tar tid å bygge et merkenavn, men gjør du det riktig kan du skape deg en stabil inntektskilde i mange, mange år.